تحولات منطقه

وزیر نیرو در واکنش به برخی شایعات در مورد صادرات برق کشور در شرایط کمبود و قطعی های مکرر به قدس آنلاین گفت: ما امروز نه تنها صادر کننده برق نیستیم که ماهانه ۵۰۰ مگاوات هم از چند کشور همسایه برق وارد می‌کنیم.

امروز وارد کننده هستیم، برقی صادر نمی‌کنیم/ صدور مجوز احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع بزرگ
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

رضا اردگانیان در حاشیه جلسه هیئت دولت در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره ایجاد ابهام در افکار عمومی توسط برخی رسانههای فارسی زبان درم ورد صادرات برق به عراق و دیگر کشورها در شرایط کمبود برق و قطعی‌های اخیر گفت:  من در این باره گزارش داده ام و رسانه ها هرکجا با چنین شبهاتی مواجه می شوند باید  اطلاعات درست را منتقل کنند.

وی افزود: ما الان از سه کشور همسایه به میزان حداکثری که برای آنها مقدور است  وارد کننده برق هستیم که گمان می‌کنم چیزی در حدود ۵۰۰  مگاوات است.

وی خاطرنشان کرد: : صادرات ما بسیار اندک و زیر  ۱۰۰ مگاوات و به ضرورت برای انست که بتوانیم بخشی از  هزینه‌ای که باید برای واردات بپردازیم را کشور  وارد کننده این برق از ما به کشوری که ما از آن برق می‌خریم بپردازد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه طبق گزارشها هفته آینده هنوز شاهد گرمای نسبتا بالایی هستیم، گفت: امیدواریم همکاری و همراهی‌ها ادامه پیدا کند  و اولویت این است که با همکاری بخش تجاری و خانگی و همکاری رسانه‌ها، مصرف کاهش پیدا کند که ناچار به محدودیت برای صنایع نباشیم.

وی اظهار داشت  با جلسه‌هایی که داشتیم برای صنایع از دیشب تلاش کردیم تا جایی که امکان دارد صنایع بتوانند وضعیت خود را بهبود دهند و بع از نیمه شب با تغییر شیفتاها برخی صنایع مثل سیمان بتوانند تولیدشان را بالاببرند .

صدور مجوز برای احداث نیروگاه توسط صنایع بزرگ

اردکانیان تاکید کرد: بعد از مذاکرات مفصل و آمادگی صنایع بزرگ که یک هفته پیش صورت گرفت، ۱۳ صنایع بزرگ اعم از فولاد، آلومینیوم و مس اعلام آمادگی کردند که برای مصارف خود نیروگاه‌هایی به ظرفیت بیش از ۱۰ هزار مگاوات احداث کنند و دیروز موافقت نهایی با احداث این نیروگاه‌ها صادر شد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ما اعلام آمادگی کردیم تعدادی از سایت های‌مان را در قالب مقررات عرضه کنیم. تعدادی از نیروگاه‌های ما نیز آماده واگذاری هستند و این در پرتوی اظهار آمادگی از ناحیه صنایع بزرگ بوده است و تا دو تا سه سال آینده منجر به کاهش فشار روی سایر بخش ها خواهد شد.

وزیر نیرو گفت که به زودی  نیروگاه‌های سیکل ترکیبی به مدار خواهد آمد.

وی ادامه داد: تعدادی از ساختگاه‌های ما هم مهیا است و چنانچه صنایع آمادگی داشته باشند این ساختگاه ها که فقط منتظر منابع مالی هستند را واگذار خواهیم کرد. این در پرتو اظهار آمادگی از سمت صنایع بزرگ است که در سال‌های آینده منجر به تولید برق بیشتر می شود.

این عضو هیئت دولت گفت: صنایع این کار خوب را در بخش آب هم انجام دادند؛ وقتی مشکلات را در حوزه شرب و حق آبه های کشاورزی و زیست محیطی دیدند برای صنعت به صرفه است مصارف خود را یا از شیرین سازی آب دریا یا فاضلاب تامین کند دریچه ای برای سرمایه گذاری باز شد این هم در حال انجام است.

تکمیل ۱۶ هزار مگاوات نیروگاه به دولت بعد می‌رسد

وی گفت: ما در حالی دولت دوازدهم را به پایان می رسانیم که علاوه بر نیروگاه های به بهره برداری رسیده، ۱۶ هزار و ۳۰۰ مگابایت هم نیروگاه در دست ساخت داریم که به دولت بعد منتقل می شود. از دولت دهم هم ۵ هزار مگابایت به دولت یازدهم منتقل شد.
وی ادامه داد: شرایط امروز برق هم اینگونه است که ما خاموشی نداریم و امیدواریم با همراهی مردم در روزهای اخیر و بالاخص همکاران ما در رسانه ها مردم عزیز ما از انجام کمک های کوچک دریغ نکنند. حتی یک لامپ در یک واحد مسکونی خاموش شود در مقیاس ۳۲ میلیون مشترک خانوادگی می تواند بیش از مصرف برق صنایع بزرگ باشد.

آلودگی هوای تهران از سوخت مازوت نیست

ی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا آلودگی روزهای اخیر هوای تهران به مازوت سوزی ارتباطی دارد یا خیر گفت: به هیچ وجه ارتباطی میان این دو موضوع نیست. به هیچ وجه ما گزارشی در این باره نداریم. نیروگاه های که این روزها فعالیت می کردند مجاز به کار کردن بودند. عمدتا این نیروگاه‌ها سوخت گاز دارند.  به حمدالله مشکل سوخت نداریم و یکی از پاک ترین سوخت‌ها سوخت گاز است ما کشوری هستیم که شاید در رده چهارم باشیم که بیشترین استفاده از سوخت گاز می کنیم.

وی ادامه داد: زمستان گذشته برای تامین گاز نیروگاه ها مشکلاتی ایجاد شد و برای این که خاموشی نداشته باشیم منجر شد بیشتر از آب استفاده کنیم برای تولید برق و جبران کمبود سوخت نیروگاه ها، اما بعد از آن توانستیم سطح استفاده از آب به حد اندازه گیری بازگردانیم.

وزیر نیرو گفت: برای من این ۴ سال ۴ سال فراموش شدنی است در سال ۹۶ و ۹۷ و در سال ۹۹- ۱۴۰۰ دو تا از خشک ترین سالهای آبی ۵۰ سال اخیر را پشست سر گذاشتیم در سال دوم و سوم دو تا از ترسال ترین سال‌ها را پشت سرگذاشتیم این موضوع تجربه گران‌قدری برای دست اندرکاران حوزه برق وآب است.مدیریت در شرایطی که خیلی پیش بینی های متعارف نمی تواند به آن کمکی کند داشتیم. امیدوار هستیم سمت و سوی این تفاوت واقعیت با پیش بینی های ما به نفع بهره برداری مردم عزیز از این نعمت باشد و ما ایام بهتری را پشت سربگذاریم.

گزارش دادستانی و بازرسی نهایی نیست،ما همواره پاسخگوی دستگاه قضایی هستیم

اردکانیان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما درباره گزارش اولیه دادستانی و سازمان بازرسی درم رود قطعی برق و تاکید بر کم کاری در تمهدید لازم برای شرایط خشکسالی از سوی وزارت نیرو نیز گفت:  آن بررسی هنوز تمام نشده است و گزارش اولیه به شمار می‌رود. ما جلسات خوبی را با دستگاه های نظارتی برگزار کردیم همکاران من در دسترس هستند برای ارائه اطلاعات بحث‌های تخصصی را حتما در جمع های تخصصی با مجال و حوصله باید مطرح کرد.

وی افزود: پیش بینی ها اما از درجه صحتی برخوردار هستند مثلا اگر از الان برای یک سال آینده پیش بینی کنید درجه صحت آن کمتر از زمانی است که برای سه ماه آینده پیش بینی می کنید. برنامه ریزی هایی که باید برای آب و برق صورت گیرد متکی است بر گزارشهای رسمی که سازمان هواشناسی ارائه می کند. ما همواره پاسخگوی دوستان محترم قضایی هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.